|
به مناسبت روز مباهله؛
ویژه برنامه تفسير و شرح آيه مباهله برگزار شد
به مناسبت گراميداشت بيست و چهارم ذي الحجه، روز مباهله روز برتري دين اسلام ويژه برنامه ي تفسير و شرح آيه ي مباهله با حضور آيت الله سيدمحمود ملكي، محقق و مفسر قرآن، به همت اداره كتابخانه هاي عمومي شهرستان مباركه و با همكاري كانون خدمت رضوي مكتب الرضا(ع) در بستر فضاي مجازي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان، به مناسبت گراميداشت بيست و چهارم ذي الحجه، روز مباهله روز برتري دين اسلام ويژه برنامه ي تفسير و شرح آيه ي مباهله با حضور آيت الله سيدمحمود ملكي، محقق و مفسر قرآن، به همت اداره كتابخانه هاي عمومي شهرستان مباركه و با همكاري كانون خدمت رضوي مكتب الرضا(ع) در بستر فضاي مجازي برگزار شد.
در ابتداي برنامه آيت الله ملكي با تلاوت آيه 61 سوره مبارکه آل عمران بیان کرد: این آیه به مباهله میان پیامبر(ص) و مسیحیان نجران اشاره دارد که پس از اختلاف آنها درباره جایگاه حضرت عیسی(ع) رخ داد.
وی در ادامه سخنان خود پيرامون تفسير آيه ي مباهله خاطرنشان کرد: مباهله در اصل از ماده بهل به معناي رها كردن است و به اين معناست كه دو نفر يا دو گروه براي اثبات حقانيت خود يكديگر را نفرين كرده و از خدا بخواهند كه هر كدام از آنها كه ادعای كاذب دارد، خداوند او را هلاك نموده و به خود واگذار كند. در جريان مباهله ي پيامبر اكرم نيز رسول خدا مسيحيان نجران را كه پافشاري بر عقايد باطل خود از جمله ادعاي الوهيت حضرت مسيح(ع) داشتند، به مباهله دعوت نمود تا راستگو از دروغگو شناخته شود و با توجه به اينكه پيامبر اهل بيت خود را همراه خود برده بود مسيحيان صلح كرده و از مباهله پرهيز كردند.
آيت الله ملكي در بخش دیگری از سخنان خود و با بیان اینکه این روز، روز برتري دين اسلام است، گفت: طبق روايات فراواني كه در منابع معروف آمده است آيه مباهله درباره حضرت علي، حضرت فاطمه، امام حسن و امام حسين عليهما السلام نازل شده است.
وي در ادامه تصريح كرد: آيه مباهله خط بطلاني بر اعتقاد زمان جاهليت مبنی بر اين كه نوه هاي فرزند دختر به عنوان فرزند محسوب نمي شدند، بود و اشاره به جايگاه والا و با عظمت فرزندان فاطمه زهرا(س) دارد.
در ادامه رضا ملكي، رييس اداره كتابخانه هاي عمومی شهرستان مبارکه به بيان حديثي از امام رضا پيرامون مباهله پرداخت.
گفتنی است، خوانش شعر توسط سوفيا ايرانپور، عضو نوجوان کتابخانه پايان بخش برنامه بود.

|